Penang - Dayout 4

Assalamualaikum wbt,

Dah hari keempat pun dayah kat sini. Makin terkejar-kejar nak siapkan fieldwork. Haiihhhhh.. Hari ini baru boleh dapat document2 yang di kehendaki. Haihhh... Lepas ini level of analys pula akan teruji. Dan judgemental pun akan turut teruji.

Masa kat Penang ni.. tempat yang dayah tinggal ini sangat2... sangat2... besaw biliknya.. tak caya tgk gambo kat bawah tu... boleh guling2 taw... besaq .. masuk2 pintu bilik agak saya terkejut..

B-Suite.. sungguh hotel ini biliknya sgt besar..
Sebelum nak dtg penang kan.. dayah dah lama berniat nak beli jam.. adalah dekat 2 tahun lebih nak beli. Dan nak jadi cerita, sehari sebelum dtg sini dayah ajak adik2 pi Alamanda. Nak tgk jam. hihihihi.. dah lama dah dayah buat kerja2 servey jam ini. Sejak dari hati teringin nak beli jam baru. Haaa... bayangkan dah 2 tahun lebih. Hikhikhik.. susah norrr.. nak beli. Bukan nak beli sangat pun. Tapi dah di sebabkan tiba, jam saya tiba2 terhilang pulak. Dayah pula mmg tak boleh hidup kalau tak ada jam di tangan. Rasa mcam togel je. Tak ada benda lain saya tak heran, tapi x ada jam saya heran. Hehehehe.
Jadi pusing2 satu Alamanda tu, masuk Espirit. Nampak satu jam yang cantik. Waaahhh.. blink..blink mata saya di buatnya. Hati pula kata nak beli.. nak beli... Tgk harga.. wahhh cukup hebat RM350.00. Hurrrmmm cantik dan worth it. Tapi dalam hati kata, tak pa kita jalan dulu. Jalan punya.. jalan punya.. jalan.. saya singgah kat Vincci. Okeh saya nampak kasut. Obses yerr nampak kasut.. hehehehe.. sebab nak cari office wear baru. Dan mata saya terpandang sesuatu dalm cermin di kaunter. Owhh JAM... jadi pergi serbu kat sini.. Cantik2 juga.. Dayah pula x suka sgt yang jenis kulit ni. Lebih suka yang besi silver tu. X ada la pula. Ada x berkenan. Entah mcm mana dah jodoh agaknya dgn si Kulit Hitam itu. Saya cuba dan saya terbeli. Dan tahu berapa RM29.00 nyer dengan diskaun 20% *kira sendiri.. berapa* hihihihi.. tgk saya dah save berapa ratus.. huhuhuhu *kedekut la dayah ni* hihihihi... tak pa.. saya pakai kejap.. nanti saya akan beli jugak jam idaman hati itu..

Tapi saya suka jam ini.. comel.. ada butterfly... sukaaaaaa....
D_Y_H
Saya suka jam butterfly itu.
Nak siap g keje... 8.26am

0 comments: