Terengganu dayout - 14

Assalammualaikum wbt,



Daisy.. daisy...daisy... apa simboliknya daisy pada saya. Daisy sgt mendamaikan di mata saya. I just love daisy. But i'm not saying that I hate rose or others. I do love flower. But the most I love and like is Daisy. Why? Because I just love it. Feeling like very simple and beautiful. Yes it is very simple and perfect on my eyes.

You know what I coincidently find that "DAISY means Innocence, Loyal Love, I'll Never Tell, Purity". I admit its show who am I. Its might be yes and its might NO to certain people. But for me its most likely it is me.

Pelik ke minat daisy yer.. hermmm x kot kan. Rupanya ada insan lagi yang suka. Kakak senior saya la. Dia tak suka ros. Sampaikan dia boleh request husband dia kalau nak hadiah bunga bagi daisy. Herm.. bestnya kalau dapat daisy. Nak beli bunga la balik dari keje hari Rabu ni. Itu pun kalau sempat. Hopefully dapat. Sebab saya tak boleh nak cuti. So sad. Very Sad.


Laut... pantai.. beach... bila nak pi nihh..
Nak pi cuti-cuti and rehat pun tak dapat lah. Bestkan dapat pi pantai. Damai je kan. Dari hujung bulan 11 sampai la nak masuk bulan dua ini. Tak berhenti-henti lagi kerja saya merantau-rantau dari satu negeri ke satu negeri. Penat rasanya. Nak cuti on 21 tapi tak boleh sebab kena cuti kena beku pastu nak keje on 28, 29, 30 pastu bos tak kasi keje.. haiihhh. Sekali kena paksa cuti, bencilah. 3hari tu burn AL 3 days. Tak suka...tak suka..tak suka. Dah la nak cuti 21 igt nak pi bank alih-alih tak dapat. Dah la flight malam, pastu pagi2 esoknya nak keje. Mesti sangat melesu dan meletihkan. Dah keje hari-hari ngadap findings ini sgt letih dan paling tak best kena ngadap plastik. Kesian adik-adik saya yang tak berdosa terkena tempias.

"Even we came to your company to do our work, to check and what so ever, please
beware. We might put on writing on what so ever said. We only do our
work not disturbing you. If you feel we are disturbing you, ok
find leave the company. Easy and will no longer meet people like
us. We do our part and you should do your part. If you not follows the
requirement and its you responsiblity to fulfill it. We just check to
make sure your work according to standard procedure, that its. Not
more than that. No body is perfect and no body is not always right"

Marah saya di buatnya. Mula-mula manisnya berkata-kata. Tapi rupa-rupanya manis mulut sahaja. Marah lagi sebenarnya.. marah... geram....

Motif gambar ini menunjukkan .. kadang-kadang saya perlu sendiri. hihihii.. sebab dengan bersendiri saya dapat berfikir dengan tenang tanpa ganguan. Yeahh itu yang saya perlukan kini. Tapi macam tak dapat je. Macam mana tu. Hermmm .. cuti yang panjang itu mungkin boleh dimanafaatkan. Hermm nak pergi mana yerrr?? Lets think..
D_Y_H
Ever people have their responsibility, do your part if do want be penalise. If not your boss, your creator is every where to see you.
10.03am, 18January2009

2 comments:

IntanLal said...

Salam..

Daisy? look sweet...white in colour... u know what it means? it means purity...hehehe.. i also like daisy..

Geram? relaxssss... itulah dunia pekerjaan wahai kak Dayah ku...

dayah said...

Salam. Yess. daisy.. so sweet kan..

Geram harus ada. Mmg geram dgn itu incik plastik. Mula2 dgn kerenah incik bommereng.. haa... kan.. mcm2 nama daaa.. hihihihi jadi jahat tiba2..hari ini masa meeting kedua manusia ini sgatlah bersuara lantang.. tapi plastik tetap plastik.. secocok benar nama itu dgn dia.. hihihi.. masyaAllah.. jahatla dayah ni kan.. geram.. sbb tu jadi mcm ni..