Terengganu - Dayout 10

Assalammualaikum wbt,

Dayout 10! Hermm lamanya dekat sini. Tapi rasanya lebih pendek dari visit yang previous year. Berbaki lagi 7 hari disini. Apa yang berlaku apabila saya jumpa dengan "rice cooker". Seperti mengulang sejarah di kampus dulu. Kreatifnya seorang pelajar akan sampai bila ia mahu lakukan. Itu jugalah yang berlaku keatas diri ini. hihihihi. Apa dia yer. Kalau namanya jumpa "rice cooker. Apa lagi, Masaklah. Yum..yum..yum..yum... agak lama sebenarnya tak masak. Sebabnya semua dah sedia atas meja tak pun sediakan aja ringgit Malaysia lepas tu bayar dan makanlah sesuka hati .. :D...

Sebelum ini, pernah dah tinggal di tempat yang sama. But then, during the date tak keluar dengan orang M. Jadinya nak masak itu rasa macam dia nak makan ke. Takkan nak makan sorang pulak. Kalau makan sorang.. kalau tak habis siapa nak habiskan dan bagai lagi lah.. Jadi saya tak pernah masak sebelum ini. Jadi untuk kali ini. Kak Lida ajak "dayah jom masak" hihihi tanduk pun naik. Yes ada orang ajak masak. Apalagi "jom makan" hihihihihi.

Bunyi macam masak macam-macam je kan. Tidaklah sama sekali. Dengan kekangan waktu yang ada. Saya cuma masak taw apa. Sardin, Maggi Goreng, Burger, Maggi Sup. Goreng telur. Senang2 je kan. Sebab tu la masak.

Ini adalah maggi goreng...yum..yum..yum...
Burger Sandwic...
Hot dog Sandwic...
Itulah antara yang saya tiba-tiba terambil gambarnya. Hihihihi.. Nanti bila balik rumah teringin nak main masak-masak la.. hihihiii. Rindu nak berkubang dekat dapur.. yea.. yea... nak cepat2 siapkan keje kat sini.
D_Y_H
Lapar tgk makanan, Nak g lunch dulu laa... lalala...

0 comments: