Slider

Saturday, November 29, 2008

Al-Fatihah

Assalammualaikum wbt,

Kejutan yang agak mengejutkan saya pagi ini. Luckily, saya membuka handphone selepas segala urusan selesai. Khabaran yang mungkin disampaikan oleh ahli keluarganya. Seorang sahabat saya telah pergi selamanya meninggalkan dunia fana ini. Sungguh saya terkejut. Perkenalan itu baru sahaja, seorang adik. Baru sahaja semalam hati saya terdetik, "budak ini diam aja, gunakan orang aja" MasyaAllah sungguh saya tak tahu dia telah pergi pada hari Khamis yang lalu. Saya hanya tahu hari ini. Ya Allah sungguh hamba ini tidak tahu. Al- Fatihah buat arwah.

Tiba2 saya teringatkan seorang lagi sahabat yang telah hampir dua bulan berdiam tanpa sebarang khabaran. Tiada sebarang maklumat untuk saya hubunginya bertanya apa khabar dia. Last kami berhubung, dia mengadu sakit yang tersanggat. Ya Allah semoga dia juga sihat sentiasa dan dalam lindunganMu.

D_Y_H
Saya rasa tidak berfungsi!!
13.27pm, 29 November 2008

Adakah ini benar??!!!

Assalammualaikum wbt,

Mari kita jejak.. disebalik makna nama saya yang agak pelik seperti tertera dia bawah yer.. *omputeh yg kata yer*

N=Nice *kata orang yer.. kata awk? hehehe*
U=Useful *useful... hahaha.. saya bukan barang yer.. *
R=Relaxed *yerla.. relax.. tapi mmg love relaxing.. cumanya skrg x leh relax.. hukhukhuk*

H=Huge *wahh.. ini perli.. wahai makluk bumi memg saya besar yer.. hahahahaha*
I=Important *owhh well.. important to my family.. hehehe u too right?*
D=Delicious *ohhoo.. saya bukan sesedap KFC Chicken spicy yerr*
A=Ambivalent *pendek kata iku suka aku la.. walaupun tgh blurrr.. hahahaha*
Y=Yummy *alah.. yummy apanya.. bukan makanan la.. saya golongan yang menikmati makanan yang tersanggat adalah... hahahahaha*
A=Amorous *hohhoho.. iyer ke... ahaks.. ngak taw :P*
H=Humorous *jeng..jeng.. adakah saya golong pelawak.. kahkahkah... *


H=Honorable *ohohh mesti honest yerrr sbg sorg auditor... betul x wahai auditor2.. ehh perasaan aku ni assistant je la... hahahahaha*
I=Influential *wahh.. ini sgt suka.. sbb mmg adik2 cepat makan pujukan saya... iyer ke... hehehe*
D=Dangerous * iyer saya sgt dangerous apabila memandu dgn kelajuan 180km/jam.. saya suka.. yuuuhuuuuuuuuuuuuuuuuuu*
A=Appreciative *semua orang suka di appreciate kan.. jgn tipu ekk... betol kan... betol kan..*
Y=Young *ohh saya sgt lah muda.. adorable..pretty.. beauty.. fatty.. hahahahahaha*gelak terguling2 part perah santan ni*
A=Arty *seniwati.. ehh x sesuai... kalau nyanyi mmg leh buat mesia ni banjir kilat kang.. belakon lagi la lari semua semut2 melihatku.. seni tang mana yer.. seni kan universal*
H=Hilarious *owhh memang la.. kalau membebel riuh sekampung.. x caya dtg la rumah*

D=Dramatic *owhh gueehh bukan pelakon drama dan jugak bukan drama quen.. hbs.. suka buat drama yer.. ngeh..ngehh..ngehhh..*
A=Awesome * yer ke ni.. mengkagum kan.. wahhh.. terkagum kah anda dgn saya... hahahha*
Y=Yummy *haa.. yummy tang mana .. makluman yer saya bukan makanan.. ishh..ishh*
A=Altruistic *yahh .. ini lah saya.. *suka dpt tlg org* dpt pahala taw*
H=Haunting *teguh ke kukuh ke gigih ke.. apa2 je la.. yg penting hati kadang2 sekeras batu*

haaaa.. mcm caya x caya je...
tapi saya caya yang ini

NUR HIDAYAH = Cahaya Pentujuk Illahi.. amin InsyaAllah.

Saya dah byk merapik.. nak siap2 p opis ada keje nak siapkan.. bencilah... nak cuti..cuti.. penatlah... non stop dah 2 minggu ni... tolong..tolong...tolong nak baca buku bila weiiii.. takutttttttt

D_Y_H
yg agak kesengalan skrg ini!!
9.23am, 29Nov08

Sunday, November 23, 2008

x best aaarr...

Assalammualaikum wbt,

A few days i'm not blogging.. winduu taw.. nak blogging x sempat.. plus my lovely datang teman me a few days here .. where in Melaka.. hehehe.. gumbira kejap.. they all come over here in the afternoon. Right after I had finished the meeting with Management. Alhamdulillah selesai one branch. Today dah second day in another client. Alhamdulillah, adalah sana sini dah siap. Tapi ketakutan tahap cipan dah ada dalam diri. Takut x siap. Makk aii jangan cari pasal *bukan cari pasal yer.. dah keje lebih masa ni taw* penat gler.. seminggu keje. Lepas ni, khamis baru masuk opis.. that one is another story mory... kenapa ek?? Dayah kena la rush done all report since the next day yer dah kena masuk meeting management.. ni yang haru.. balik b4 meeting tu kenalah study apa yang patut, mana taw ada benang yang basah nak kena tegakkan.. hahahaha.. ade ke.. i2 keje cari pasal. InsyaAllah tak ada rasanya. Tapi tak tahu la jugak. ermm.. penatlah citer pasal keje ni. Nak citer la apa jadi masa my lovely siter ni datang teman kakak dia orang yang comel ni *huhuhu.. ada orang perasan sendirik..hahahaha*
1st location adalah tgk wayang *adik2 aku dtg sini semata2 nak tgk wayang sama kakak dia.. terharu sehh* tengok citer apa taw.. SELAMAT PAGI CINTA.. best ke?? Jawapannya adalah ok. Not superb but Ok! Lagu gesekan biola tu memang best .. lagu apa ek.. ntah dayah x taw.. nak cari... before start wayang tu lagi kita orang dah buat wayang dulu... tgk la...

Me and baby... with my pipi chubby...
Barisan bersekutu.. adik2 guehhh.. (love u all laa.. muaahh)

Itulah kejadian melihat wayang bersama-sama dan kami juga melantak tahap tak hinggatnyer.. Maklumlah lapar la katakan.. tgk wayang sambil melantak.. Okeh.. lepas tu, nak jadi cerita .. dayah ni kan nak la sangat bawa adik2 ni makan tepi pantai *bestkan.. bayangkan.. makan dengan deruan agin laut.. wahhh...* tapi hampeh.. sepanjang pantai klebang itu tidak ada langsung kedai yang betul tepi pantai *yg nampak air laut terus iyer* yang ada x halal.. menci.. penat je bawa kete.. lenguh kaki je lebih.. alih2 pi dkt ngan town gak .. nasib baik.. sedap gler n murah gler... sampai the next day pun kita orang makan at the same kedai tau. Yummylicious laaa... gler banyak kita orang order... tapi murah.. suka gler.. tak tipu taw.. betul ni..
Nak tgk budak2 jakun.. jumpa sungai Melaka tak... hehehehehehe tgk aja la.. gambar bawah ini. The gediks gurl in Othman's family.
Ini Datin's punya cadangan .. credit to carewoman yerr.. *ahakss siapa lagi dayah la*


Haaa.. siapa ek paling comel.. hahaha... tentunya saya.. *gler perasan minah ni*

Signboard ni pun kena masuk gak.. tanda kami dah sampai... hahaha

Saje je nak tunjuk belakang tu .. ada kapal chantek..

Ha... ni Datin's and aten yang konon tgh bersilat di tepi Selat Melaka...

Not real ok.. tgk aja la muka Datin's tu...

Dayah rasa pic ni tipu.. saya rasa mcm tiba2 kurus.. iyer ke.. perasan siott!! Tapi memang rasa mcm dah kurus.. part mana tu.. hahahaha.. sebenar penipuan semata-mata.. makluman badan saya x kurus2 pun. sama aja.. sad la.. penat la.. makan. je la.. biarkan.. hahahahahhaahahaha. *gelak besar sambil goyang2 lemak.. hahahaha* *bayangkan betapa buruknya*
D_Y_H
relly tired nak mampus!! cant wait for wednesday!!
9.34pm, Redrabbit restoran, 23November08

Thursday, November 20, 2008

Secret Recipe.. yeaaa..

Assalammualaikum wbt,

Yeaa.. hari ini saya makan dkt secret recipe... hahahaha.. saje ja.. sebenarnya x menda pun.. saja nak kecoh ..kecoh.. kenapa makan dekat sini sbbnya saya lapar la.... lapar.. lapar.. dari bila ntah nak makan mee kari.. so nak makan yang berasa pi la.. fast food .. easy n fast.. apa lagi selain tu dpat online.. yea.. yea..yea..yea... berganda2 keriangan kanak-kanak rebina ini.. hahahaha...
yealahhh.. kanak2 besaw...

apa saya makan .. eh dah ckp la.. mee kari seapot.. ermmm.. sedap lagi kat Oldtown rasanya.. rasanyalah... tekak masing-masing kan.. but consider ok la.. tapi sebenarnya.. sedap lagi mama masak.. hahahaha.. semua orang akan ckp mcm tu punyalah.. jup lagi nak balik .. kena siapkan keje.. banyak gler weeii dah la kena fikir.. malas2.. malas2.. ishhh.. ni yg x best dah la kat sana x de connection blurr otak den nanti.. apa nak buat memang mcm inilah kalau dtg client yang satu ni.. kena banyak sabar.. dia nak cut segalanya.. ishhh. sabar. sabar..
Inilah apa yang saya makan... yummy .. creammy.. mana x gemuk.. hahahahaha.. sedap taw... jeles la tu...
Seafood Curry Mee n Green Apple.. 1st...

American Brownise n Ice lemon tea.. second.. hahaha.. geler.. org lapar...
haaa... ni apa pulak. .. inilah kesahnya.. terjadi kepada saya.. bila bosan menanti...


Jari2 gendut ku... hahahaha...
D_Y_H
Perut agak kenyang!!
8.48pm, 20 November 2008

Wednesday, November 19, 2008

Gueehhh mengong!!!

Assalammualaikum wbt,

Title mcm hape je kan... megong yang mcm mana.. huhuhu.. tak taw... nak jawab.. yang pasti mengong sampai berbeku dekat sini... apa tak nya aircond ni pun tahap x hinggat sejuk.. rasa macam duduk kat iceland dah ni... weeeiii tak boleh kasi sloww ke aircond.. sejuk gler weii.. sampai x leh nak menaip dgn tahap kelajuan biasa... gegegegegegegegegegege.....mengigil...

Hari ini alhamdulillah, dapat siapkan keje dengan begitu banyak lah juga. Esok nak masuk tahap benda paling tak best kira gaji.., haduhhh.. paling x gemar... ni yang nak buat sub sub soii.. je ni.. ishhh jgn amalkan.. amalkan.. hahahaha.. kehkehkehhhkehh... gilerr tension punya pasal.. puan rock itukan.. bila saya tegur ajakan.. mulalah dia naik hangin... mak aiii.. menyesal cakap... tapi kalau x ckp lambat bagi taw pulak.. wot to do.. poor to the staff yang kena marah tadi.. dayah la punya pasal ini. Tajam aja matanya. Nampaknya nak komplen.... dah tugas yerr... harap maklum.. any weaknesess.. discrepancies.. different.. wot so ever dengan the way your management conducting day to day operation yang di mata saya dan proceduser salah saya akan tegur.. kesian..kesian...kesian.. tapi itulah no body is perfect... yah.. also like me .. still searching and finding wot else should I do to ensure I am perfect while doing my work.. huhhhhh.. tak mau cite pasal keje dah...

ermm.. apa lagi ni... dayah sebenar takut ler... dah ler nak exam kurang dari 3 minggu satu soalan pun x buat lagi.. sat lagi nak buat keje lagi.. bila masa nak study .. ntah la.. sakit ati weiii.. bagilah aku ni ketenangan barang sehari dua apabila malam menjelma akan ku gunakan untuk belaja... iyer la tu.. padahal TIDO yer... hahaha... iyer la.. TIDO sebab letihkan... betol tak.. betol tak.. betol... betol.. betol... betol.... tu la.. sat lagi saya nak cuba juga.. belajar. Walaupun percentagenya agaklah kurang dan sudah letih...

D_Y_H
Sejuk bagai nak duduk dalam api!!
8.13pm, 19November 2008

Tuesday, November 18, 2008

Wot the....

Assalammualaikum wbt,

Wot the "sakit kaki"... inilah akibat hebat sangat pusing2 floor... hahahaha.. gler hebat sangat la.. inilah dia.. kalau masuk client ini memang la x leh duduk diam... ada aja. Kesanalah kesinilah well have to la.. work kan.. ini waaa.. tgh pening lalat.. nak kena cepat siapkan.. so that boleh prepare report fast. Hopefully!! Hari ini agak terkejut saya sbb pertama kali nampak mgr yang rock sioottt!! Mmg 1st time la.. sblm ni kaum adam aja mgr nya.. tiba2 ni satu2 yang saya jumpa perempuan. Mmg agak rock la.. umur dia rasanya lebih tua dari bapak gue.. tapi.. haiiyooo. jiwa muda laaa.. nak panggil kakak ker... ishh mcm tak sesuai... panggil puan aja la kan.. lebih mudah dan hormatkan... terkejut bukan apa. Sebab dia modern.. sblm ni jumpa mgr dia org kalau yang besar tu mmg very2 inteligent la.. kalau yang kecik2 ini dia org well trained la.. so.. dari segi inteligent don't know yet.. just boraking the dia basi-basi je. Sbb dia busy lorrr.. x per.. jap2 lagi mmg kena borak ngan dia pun.. kalau x .. tak siapla keje den...

k la... nak cau sin cau... nak tgk benda interesting... jeng...jeng..jeng... x sabar... huhuhuhu

D_Y_H
kepala ada rasa fening-fening,
10.30am, 18 November 2008

Monday, November 17, 2008

Gler sanggap!!!

Assalammualaikum wbt,

Dah sampai kat Melaka.. gler bawa kete sambil nguap..nguap.. waaaa...wahhhhh...waaahh..huaarrrgggghhhhh.. sampai x leh buka mata pun iyer juga. Gler tol dayah ni. Tapi nasib sempat submit report and mgt comment pd client... huhhhh.. (kesat peluh..hikhikhik).. toleh sikit kat luar.. nampak macam nak hujan. Gelap aje langit x cerah-cerah pun. Awat ntah... nak g makan agak malas. So, sambung buat keje. Kaki dah nak naik kejang berjalan-jalan dalam kedai ni. Mujur la emp. kalau hyper.. mahu bengkak urat kaki.
Rasa mcm sat lagi nak check-in dulu lepas tu .. mlm nak buat closing. Konpem balik lambat, so utk itu kita balik dulu. Nanti nak observe nanti surenya lama, nak buat itulah inilah.. mcm2. So for easy dlm kol 5ptg cau kejap.. lepas tu kol 7ptg masuk balik.. in between nak buat keje. Malas aahh.. nak makan.. hahaha.. gler kejam pada perut sendiri.. Biarkan.. parut dia tahu erti berlapar.. hahaha.. apa daaa aku mengarut ni..
Sangapppp gler... haaa.. lupa nak habaq.. sebenarnya saya suka datang sini. Sebab bandar ini sangatlah cantik pada gambaran mata saya dan juga bersih. Saya merancang untuk menyiapkan kerja-kerja saya dengan kepantasan formula one.. insyaAllah.. boleh ke ni... yakin boleh..
Lepas tu.. jeng..jeng..jeng.. leh la malam2 g jalan2.. x yah fikir nak buat findings ke apa.. file buat waktu ini juga.. haaa..okeh gak tu kan.. leh g jalan2 kat tepi pantai.. aduhhh bestnya... x dapat ku bayangkan.. jalan-jalan sambil bawa kereta.. lagi best kalau jalan naik kete lembu... tak pun naik kereta kuda.. wahhh.. macam sinderella melayu gitu... hahahaha.. gler perasaan aku ni...
D_Y_H
sudah mula merapik.. merapu!!
1.57pm, 17thNovember2008

Megonggggg!!!

Assalammualaikum wbt,

Serius megong den ari ni, separuh hari ngadap keje sampai moody gila. Hampehh... rasa nak tinggalkan aja, tapi tidak boleh keje tetap keje beb. Itulah ni sampai dah tahap megong campur ngong... esok nak outstation pepagi buta lak tu. Baju and kelengkapan satu pun tak kemas lagi. Malas.. malas.. malas.... mula la "M" menguasai diri. Sudahlah pagi esok kol 6 gitu nak gerak.. kalau lambat alamatla diri ini. Make sure breakfast dalam kereta ajalah.

Ini dah mula rasa ngantok tapi memandangkan tak siap pack apa2 barang pun lagi. Biarlah mengantuk ni. Saya malas..malas.. malas... arrgggghhh.. tak suka taw bila "M" beraja dan bermaharajalela ni. Cepat hang tuah... hang jebat halau dia dari diri saya ini... tolong..tolong....
ahhhh menci tawwww...

D_Y_H
seriusssssssss tahap professor malas!!!
12.28am, 17th November 2008

Sunday, November 16, 2008

Weehuuuuuu...

Assalammualaikum wbt,


Pagi2 yang cerah ini, saya dah meng"update" blog..huhuhu. Sedikit kerisauan beraja di hati sebenarnya, ada kerja yang tak siap lagi ini. Tommorrow up to next ten days start outstation gi Melaka. Hopefully saya dapat bekerja dengan kepantasan maksima. Sebab kedua-duanya besar dan mungkin kena kreatif berfikir. Adoiii.. dayah bolehkan...

Wanna tour around the citylah... hopefully I'll get the chances.. pray for it. Just did not know whether I had enough time or not, lets time decide.

What else, my leave is coming soon. Other people might think, wahh!! Leave mean holiday but poor for me Leave means study. The exam day is coming soon. How the preparation, very bad. I did not have much time to look at the books. So the coming day i'll make sure I can put sometimes at least to read the notes. Owhh my god, it's really scary man... crazy perhap.. last minutes study. Ok.. don't want talk about exam. cool blood!!

What had I buy for my face wash. It is new product from L'oreal.. weeehuuuu.. previuosly I had used L'oreal but since I have problem with acne, I decide to change but its actually not much different so went the new product comes in, why not we had a try. So far i've been used it for two days and its goods. I did not receive any result yet, wait and see. Since I not bought all set. Next month, i'll buy full set. Maybe it would cost me about RM250++ , maybe I'm not sure. But if its would help y not, right??

D_Y_H
have work to do!! arrghhh
12.22pm, 16Nov2008

Friday, November 14, 2008

Poor myself!!

Assalammualaikum wbt,

Why poor.. sbb tiba2 aja diserang selsema dan panas badan. Aduhh!! Sakit yang tiba2 muncul dah seram2 sejuk dah badan ni. Minta2 la sekejap je ni.

Hari ini on the way, nak pi client. Telah berlaku kejadian yang mengejutkan saya. Dimana semua kereta di hadapan berhenti secare mengejut. Nampakla, kereta masing kurang dapat di kawal dengan baik sebab break suddenly. Saya pun salah dari pemandu yang terpaksa break secara mengejut. Mujur hari ini saya membawa kereta dengan agak sopan.. ala-ala perempuan melayu gitu... wahhhhh... perasan sekejap...

Nak di jadikan cerita memang saya break dengan agak rapat dengan kereta di hadapan (sebelum itu sempat saya puji kereta hadapan saya.. "cantiklah kereta ini") .. dalam situai cemas seketika itu sempat mata saya mengalih ke arah cermin pandang belakang.. nak tahu apa jadi... kereta belakang saya tu.. membawa dengan agak laju dan break mengejut jua. Di tindakan segera, saya telah memutar streng kereta ke arah kiri .. walaupun... kereta depan memang dekat dah sangat.. Mujur sempat mengalih, kalau tidak memang dah kena langgar dah belakang.. fuhhhh.. memang terkejut... Kak Khamza.. sempat lagi di pegang jari-jari saya.. hehehe.. saya x fikir apa masa tu.. nak selamat dari rempuhan sahaja.... Kejadian ini berlaku.. gara-gara ada eksiden di hadapannya... kenapa kejadian ini boleh berlaku:-

1. Kejadian berlaku di Highway Kesas .. highway beb.. dah nama pun highway.. semua orang bawa lajukan... bila tiba2 kena break mana tak mengejut..
2. Pemandu2 sekarang anggap highway adalah litar F1... macam saya lah.. hahahahhaha... gelak sendiri... memang pun... mujur ari ini baik sikit...sikit aja la...
3. Bawa kereta sambil berkhayal.. iyer... x ngaku la tu...

4.. ntah saya dah tak taw... fikir la sendiri yer...

ermm.. syukur Alhamdulillah .. saya tidak terlibat dalam kemalangan itu. Syukur dikurniakan kecerdikan akal dan kepantasan membuat pilihan. .. k la nak gerak dulu.. lapar gler... ni.. nak gerak pi beli makan.. sat lagi nak stay back kat opis ni... sian kat saya

D_Y_H
Mula rasa nak demam!!
8.21pm, 14 November 2008

Yeaaaa.....

Assalammualaikum wbt,

Yeaa...yea...yea...yea... jgn jeles.. hehehhe.. ntah siapa nak jeles.. hehehe.. perasan sendiri..
saya dah berjaya letak lagu dlm blog ini. Huhuhu.. sungguh suka.. melompat2 mcam beruk dpat pisang.. hahahahaha.. ishhh buruk perangai...

Sekian waktunya.. waktu begitu.. jam di laptop ni kol 1.11pm.. saya belum sleep.. kenapa buat keje bagai nak lalok.. hahaha.. memang pun.. x habis lagi.. pusing2 kepala membuatnya.. sampai leh add lagu dlm blog.. x ke.. sengaja mendelaykan keje.. huhuhu.. memang abis suka.. hehehe..

dgr ler.. lagu kita suka ni.. best la lagu tu... like talking to somebody... who.. guest.. opsss.. its you..you..you.. hahahaha.. no la.. just kidding.. I just love to hear the song.. full stop.. nothing behind the song.. or hidden behind it...

D_Y_H
mata dah ngatok.. tapi need to finish!! how...
1.14pm, 14thNovember2008

Tuesday, November 11, 2008

Kejar masa!!

Assalammualaikum wbt,

Hari ini keje yg mengejar masa, apa x nya masa nak pekerja makin pack.. sbbnya hujung tahun kena travel out from KL. So that, a lots of preparation nak kena buat. Alhamdulillah, banyak juga yang saya dah prepare. Syukur dikurniakan akal yang cerdik, hehehe "~"

Terasa bijak sekejap.. hihihihi.. cau dulu la..

D_Y_H
Pening sbb tadi bekerja x de lampu.. hantu tol!!
2.33pm, 11Nov08

Monday, November 10, 2008

Guest what???

Assalammualaikum wbt,

Suspen je title posting hari ini, macam mana saya berjaya membuat uma suspen dengan berita baik saya... hahahaha.. sahaja je nak buat suspen.. huhuhu.. dia punyalah tertanya-tanya sampai tahap x boleh sabar. Nak tahu juga apa khabar baik saya itu, walaupun saya kata tunggulah dua.. tiga tahun lagi.. excited si uma ni.. sampai dia begitu teruja untuk mengetahuinya.. hehehe.. saja je nak usik dia. Pada hal tak ada menda pun. Saja nak usik dia aja.

Guest what today is.. saya atau lebih dekat dayah... hanya tidur 2 jam sebelum masuk ofis hari ini. Gler x hingat. Memang m*ngong skit la hari ini. Apa tak nya, ntah apa2 aja yang keluar dek mulut ni. Lain yang di kepala lain yang di mulut. Sampai Kak Khamza kata dia ni tak berapa nak center hari ini. Memang pun!! Inilah akibat tidak boleh tidur. Puasa dah paksa diri nak tidur tapi tidak mahu2. Sudah la tidurnya dalam kol 5.30am, boleh pulak sedar kol 6.50am. Haaa kan haru diri guehh ini. Agaknya dia suruh study kot. Tapi diri ini aja, yang boleh bermalas-malasan lagi. Mujur la masa appraisal tadi, kepala betul kalau dak naya manager cop gue x sengteng... hahahaha... Alhamdulillah appraisal tadi as per expectation. I know where is my strengthn and weakness.

D_Y_H
Kepala tak berapa nak betul,
2.04pm, 10 November 2008

Sunday, November 9, 2008

Favorite song ketika ini!!

Assalammualaikum wbt,

Buat ketika ini, lagu ini adalah lagu kegemaran dan pilihan hatiku..
Tidak memberi apa-apa makna..
Just suka sahaja..


Comelnya Damia ni!!

Assalammualikum wbt,
Siapa budal comel ni... geramnya tengok pipi dia yang labuh tu.. nak taw nama baby comel ini dalah Damia Qistina. Sangat comel dan pandai bergaya bila kamera di hala kematanya. Huhuhu.. klik sahaja Damia akan senyum dan pandang kamera. Damia anak Mak Jang Zizah.. sekarang dialah permata baru Mak Jang Zizah, kadang-kadang Dayah ni saja je ngusik Yang.. kata dia dah jadi "anak terbuang" dah.. usik2 aje.. nanti tarik muka sekupang la si Yang yang sudah berusia 18 tahun itu. Dah besaw panjang kakak si Damia ni.. Damia ni guest berapa usia dia... geramla tgk pipi labuh dia ni.. dapat teka x??
Ummmphh usia Damia baru sahaja 4 bulan.. besarkan..pastu Damia ni pandai mengeraskan badan dia.. ishhh.. geram Dayah ngan dia ni taw... nasib nanti nak outstation kat Alor Setar.. huhu leh .. jumpa budak cute miutt ni.. muahh.. haaa.. tgkla.. baby comel ni..

Damia Qistina

D_Y_H

Comelnya Damia,

7.18pm, 9 November 2008

Tuesday, November 4, 2008

Keprihatinan seorang bergelar adikk!!

Assalammualaikum wbt,
Kenapa saya kata adik prihatin. Sebab adik saya telah mengingatkan saya yang saya ada beberapa hari lagi sebelum exam muncul tiba. Ya Allah seramnya.. saya x mahu mengulang kesilapan lalu. Saya mahu mendapat keputusan yang sebaik mungkin, doakan yer.. InsyaAllah. Moga direstui illahi.
Adik saya telah menhantar post mengucapkan selamat menghadapi peperiksaan. Gembira dengan keperhatinan itu.
All da best buat yang bakal menduduki peperiksaan.
D_Y_H
Nak baca buku lepas ni!!
10.34pm, 4 November 2008



Monday, November 3, 2008

So happy!!

Assalammualaikum wbt,
I'm so happy with the new looks of my page. How was it?? For me its good. I manage to change it. That's why so happy. I spend quite sometimes to mange it and this is the result. I really happy with this new looks. I'll add more gadget in future. Just need sometimes. I'm was happy, u can see at my face.. hahahahaha.. so happy right?? hehehehe..

Wot a big smile that I've.. itulah dayah kalau happy dengan percubaannya. Setelah mengubah sana sini dan menambah beberapa benda baru dalam page ini. Wot i've done this couple day..

SATURDAY

Morning .. kemas2 bilik... siap2 g buat treatment.. then taw apa saya telah menambah berat kepada 1/2kg....sighhh.. mcm mana boleh naik??? Itulah persoalan saya... x apa la. Bukan x biasakan.. sudah la.. penghabisnya.. makan x igt dunia lepas tu.. hahahahaha.. sengal tol dayah ni.. paling best p tgk HSM3.. best..best..best... balik habis p donlaad semua lagu HSM3 tu.. ngehh..ngehh..ngehh.. suka..suka.. n part paling best saya telah cair apabila bertemu dengan tiga buah novel.. hahahahaha.. kesukaan saya itu.. jadi apa lagi melabur duit la.. membeli... huhuhuhu sukanya... bila nak baca!! uhuukk terbatuk di buatnya.. buku nak xm x baca lagi woiiiii.. kes naya ni.. haaa... part paling best.. mlm yg di janjikan bakal menjadi parti liar.. telah bertukar kepada malam tidur sedunia.. kedua-dua kakak (refer kepada kak waty n kak lida) hehehehe.. kelihatan letih selepas penat bershoping di JTAR.. know what they all buying tudung senang.. hehehe.. cantik!!!..

SUNDAY

Wake up early... sleep late.. it was me!!!I just sleep for about 3 hours.. think so... morning.. take all cloth and wash it... tak pernah aku buat.. hahahaha.. selalu mama yang buat.. terpaksa la tunjuk rajin ari ini.. mana tak selalu lemak aja.. mamalah yang buat semua.. disbbkan mama pergi bercuti.. jadi sayalah kena mengambil tugas mencuci baju itu. Ok la... manage to cuci semua baju before orang lain buka mata. huhuhu.. teror la jugak... hehehe.. then.. saya terus siapkan breakfast sambil tunggu kedua2 kakak siap dan juga adik2.

Breakfast apa:-
1. roti canai telur
2. roti kosong
3. kari ikan
4. kuah dal
5. karipap
6. donut
7. keria
8. teh tarik (saya tarik sendiri taw.. kaw..kaw.. sluurrrppp sedap)

Selepas itu, kami telah membuka kedai kerepek. Best punya kerepek. hahahahaha... then tgk melodi sama2.. habis melodi.. kakak siap nak gerak cau... tapau dulu.. then gerak.. lepas itu mulalah aktiviti sendiri guehh.. apa itu.. melepas baca note.. surfing.. sehinggalah terjadinya kejadian page baru ini... guest what now is 1.33am and I am still not sleeping.. tomorrow is working day... dammm.. suka2 aje si dayah ni kan.. hehehehehe... ok la.. penat orang membaca entry saya ini...

D_Y_H
dah pagi dah.. x reti nak tido!!
1.34am, 2 November 2008