Assalammualaikum wbt,

Things to rush... what is that.. nothing la.. saje je.. sebenarnya saya tgh weeeell... hahahaha... sbb keje x siap lagi.. huhuhu..

Apa nak bgi taw ari.. haa.. saya sbnrnya geram.. sbb saya dah bayar exam fee selepas pounds sterling jatuh ke 5.75.. sakit ati..sakit ati... Masa bayar hari tu 6.40 banyaknya itu bezanya... boleh beli makan... hehehe.. makan aja kejenya.. untuk mengelakkan sakit hati ini berterusan.. saya ingin membayar annual fees selagi mata wang masih di tahap yang rendah ini... hahaha.. apa2 la yang aku tulis ini.. bahasa tunggang langgang.. apa2 aja la kan..

D_Y_H
kekenyangan!!!
1.55pm, 30 October 2008
Assalammualaikum...

You have to stay at office!!! Tak best betul dengar ayat tu. Have to.. have to la.. Just worried other works would be delay. Hermm.. do it as instruction and we also can argue if we found it is find to argue and we had a proved. That the norms in the work life.

Like my work, it depends on the timeliness. Pack with schedule. This end year is my peak time where have to travel a lot outstation. Have to, I have no other choice. At the same time, I can travel.. huhuhu.. no really la.. but still can. If I've time then should be okey. But normally the time was very peak and have to work until midnight sometimes to morning and formost have to work no weekend for us. Because our intention to finished early so that we can finished it early.

D_Y_H
still in the office.
7.35pm, 29 October 2008
Assalammualaikum wbt,

Selamat Pagi semua... bangun pagi dengan terbukanya rezeki baru. Saya nak bersiap2 ke ofis. Macam biasalah, it wont take me so long to dress up. Because i'm not taking so long time to make up or look at miror. Just make ensure i'm fresh it is more than enough. No make up!! I dont to make myself more ugly... hahahaha. Yes it is true. I'm prefer natural beauty. Am I? Huhuhu.
The way I am...
That's how am I look like. Mengada2 pulak nampak gambar tu... hahahaha... huhuhu.. I hope to loose a kilos in week again. Hopefully, I just wanna look healty, that the most important thing rather than beauty. At least I can keep some money, rather than buying expensive cloth. It is not easy to find out size and also expensive. So the best things is try my best reduce my weight. InsyaAllah. Okey, got to to. I'll put more picture in future... huhuhu... and all the best to me. Studi dayah.. studi dayah.. is about another 6 weeks to go. I'll make sure my time is enough for stadi.
D_Y_H
Nak pergi keje di pagi berembun!!
7.12am, 28 October 2008
Assalammualaikum wbt,

Hari minggu lepas, off day sangatlah panjang. Panjang ke? Huhuhu... adalah beberapa hari... 3 hari iaitu mulai Sabtu, Ahad dan Isnin. Errmm apakah aktiviti saya sepanjang 3 hari tersebut. Apa yang menariknya!! Pastinya ada sesuatu yang berlaku dalam hidup sayakan.

Hari Sabtu

Bangun awal dari biasa, tidak lah terlalu awal seperti hari-hari bekerja juga. Hari ini merupakan kali pertamanya Dayah joint ACCA program. Which is preparation for P3 exam. The talk was very good. It a lots of information which is do and dont should I do in the exam paper. Which is before I've wasting my time to calcute all the ratio's for the 5 years, which is not a correct way. What should you do, just take the end and the beginning. The rest forget it. I will ensure that will happen in my paper this coming exam. I got lots of other tips also. The most things, please remember the models. Why should I used the model, explain based on the situation given, which i'm done it before just lack of knowledge on the model and not brief the issue in deep. Now, what I should do is to make sure indeep understanding on the model.
I've about another 6 weeks to study, still got time. But I just scared that, I'll have a lots of other things. What is that... work la... haiyaa. forget it laa kan... hahahaha...
Hari Ahad
Haaaa.. apa yang berlaku iyer... saya telah kembali mengikuti treatment itu. Apa yang berlaku, di akhir treatment saya menimbang diri saya, dimana berat saya telah berkurang sebanyak 2.5kg sejak dari 2 minggu awal bulan puasa. Alhamdulillah. Tapi saya telah menambahkan perbenjaan saya. Dimana kena terus menjalani treatment di sana. Di tambah dengan tambahan treatment baru.. ermmm bila difikir balik. Mereka itu baik dan kata-kata mereka itu benar. Saya dengan tidak perlu kata tidak, meneruskannya. Sebab memang niat saya kuat. Selepas itu, saya pergi ke Majlis Pertunang sahabat saya iaitu Amai dan Amin. Tengok aja gambar dekat bawah itu. Sahabat saya Amai, yang mengenakan sepersalinan pink. Cantikkan.
Majlis Pertunangan Amai & Amin
Selepas majlis tersebut, dayah, Murni dan kawannya murni telah melarikan diri ke rumah terbuka lin pula. Lin ni kawan masa sekolah menengah. Masih teringat dulu masa from 2 sekelas dengan Lin dan nak di jadikan cerita, Cik Lin sangatlah suka menyanyi. Hari2 dia nak nyanyi lagu hati kama. Tak per suara dia memang best. Sedap mendengarnya. Alhamdulillah memang rezeki dia sekarang dia bekerja dalam bidang penyiaran cuma bukan sebagai penyanyi. Baguslah jugak, Harus ada batas dalam bersuara inikan. Terimbau masa lalu di sekolah pernah jugalah saya menyumbangkan suara yang serba sumbang ini. Mujur sampai ke tahap itu sahaja.
Hari Isnin
Isnin pula adalah perayaan Deepavali. Happy Deepavali!! Saya sampaikan ucapan tersebut kepada sahabat india yang saya kenali. Malam harinya, kawasan rumah saya meriah dengan percikan bunga api dan bunyi riuh orang bermain mercun. Berdentum dentam jugaklah bunyinya. Alahai tahan ajalah telinga. Tapi cukup mengambarkan betapa meriah dan sungguh bercahaya peristiwa malam Deepavali. Paginya saya telah menyibukkan diri pergi katering sebabnya nak tgk pengantin lelaki yang sangat cerewet. Kenapa ek cerewet. Sebab adik saya cerita yang semalam masa dia orang setting table and all the decoration for VIP table, guest and also buffet table, Si pengantin lelaki ini boleh hentak2 kaki sambil kata. "Saya tak nak color ini" isshhh geli dengarnya. Macam patah aja. Berlari jugalah mam mencari ikut kemahuan si pengantin lelaki itu. Ini semua gara-gara staff yang pandai menabur janji tapi tidak sampaikan pada yang lain. Mujurlah dapat majikan baik kalau tidak, "YOU ARE FIRED" haaa.. kan lagi haru. Tapi dia memang layak dapat termination letter jikalau terus bersikap sedemikian.
Lepas itukan, saya pergi open house my lovely friend siapa lagi kalau bukan Ili Syazwani. Kawan baik saya. Erm.. makan nasi beriani. Yum..yumm..yummm sedap taw. Lepas tu ingat nak singgah tengok aqil, tapi sayang dia nak keluar. Tak dapatlah tengok si kecil itu. Nantilah ada rezeki nak tgk aqil yang sedikit membesar.
Itulah cerita cuti saya yang agak panjang.
D_Y_H melapor...
Diri yang mengantuk!!
Assalammualaikum Wbt,

Today is 22nd October 2008, which mean myself celebrating 1st year of employment. Congratulation to me, because had achieve this level within the same company. Even the journey is still far, at least I have hit 1 year achievement. With 2 times increment in a year, 1 times bonus, the position had been change even not in the formal letter. For me it is an achievement.

My target now, to do my best on my acca. Hopefully, i'll do well in the exam. The exam days is coming soon but I still haven't prepare much. The day was very busy, luckily I just decided to take one paper in this coming sitting.

Terkejut.. tengah2 tulis blog ni.. Kak waty call.. dia baru sahaja di ragut. MasyaAllah terkejut!! Baru aja rasanya menghantar dia balik tadi. Kat ofis bawah. Tak sangka ada orang nak meragut. Mujurlah semua yang berharga tak dapat di ambilnya. Hanya sempat si pencuri tu meragut plastik yang berisi roti sahaja. Ha.. makan la roti tu. Dah ada agaknya kerja yang lebih berfaedah. Kerja yang haram itu juga yang nak di kerjakan. Syukur, kak waty tak apa2. Sian dia.

D_Y_H
9.16pm, 22nd October 2008
1st anniversary..
Assalammualaikum wbt,

What happen in my family, actually there is new member coming into our family. So that, welcome to the world. Hehehe... it's new born in the family. My niece la.. its a girl.. again.. we have add some more girl into family. It a lots of girl compare to boy. What to do? We except what Allah given to us. HIS willing.

Coming next monday, she will be operate. So sad, but what to do have to. We pray for her health and always under Allah bless. Be strong yer....

mmm.. what was happen to me today.. i'm stuck in office.. it is because of the promise.. This was happen b'coz we need submit the report by today. He was always make me feel hot day. Why la.. I know that he has a qualification. So, do I care? Halooo.. I don't mind at all. Hate to talk about this. Anyhow, congratulation to myself b'coz able to finished the work by today.

Have to caw 1st. Seems like I cannot stand it anymore. Very sleepy.
Assalammualaikum,

I've been motivate, why? It is because now i'm in process on reducing my weight. I don't want call it as diet. Because sometime diet meaning you have cut of a lots of other things that u like. I attention now, to reduce my weight. I'll keep this promise to myself, I shall take 3 years to do it. I'll try my best to loose it and wanted to proof it. My friend just came in give one page with is really heplful.

http://longliveandprosper.blogspot.com/2008

The website is story about what is bside the succesful of a man, who succesful reduce his weight. I should try it over again. I should do it. Since I realise that i'm obese. Can stay cute, but have to make sure, r u healthy. That is what i'm continuing askin myself. Year by year kept asking. Now, I've put some effort. I'll try my best. No matter how difficult i've feel at first place. Nothing is impossible right? I know all of us will agree with me.

D_Y_H
I want to loose weight!! InsyaAllah.
14th October 2008
Assalammualaikum wbt...

Pening kenapa? Jawapannya kerja guee laa.. apa lagi.. mmg kasi pening aja.... Ni nak kena go in back client ni. Sabar aja la... Tak taw la kalau yang 1 lagi file tu pun kena pi jugak ke tidak... hopefully tidak... nak concentrate pada job sedia ada pun bertambah pening den di buekk nya...

Tambah pening.. memang pun hilang konsentrasi.. sya dibuatnya...

D_Y_H
pening sudah ni
Is either happy or sad? You choose!! For me it is not an answer. But it is responsibility. More responsibility on my hand. The news was good when my boss give an advice for me to improve on my reporting skills. Yahhh.. I admit it's my weaknesess. I trying my best to improve it. Because according to him, even I'm junior but he was very impress with my willingness and responsibility. I good to hear but I know it's was points of you have to work more after this. Planning everthing. One more things, need to go BOD meeting. Uhuuuu... berpeluhlah haku!!!

Now need more work on understanding the scope and always thinking of why.. why.. why.. uhhhuuu... have to work more after this. Have to la sayang... adoiiii... Kenalah bahagi masa antara study and kerja betul..betul lepas ni. Memang lepas ni tak boleh tamak. Kena ambik per exam one paper. Kalau tidak buat over estimate kemampuan diri, sedangkan diri tak boleh jadi superb. Selain kekangan masa yang menekan diri. This work really makes me thinking more and even more. Why its happen? What is a conclusion? What is your recommendation? Now I'm actually stuck in the middle. Have 3 files to done. Now, almost finished 2. Haiyaaaa... Tomorrow got meeting with her. I know she will talk about that. So sad, not even one year know her. Its ok, memang our industry like this. Somebody will coming back soon. Not so soon la, it is quite late also. Earlier next year. Sighhhh...... luckily I have my senior. Kalau tidak memang patah kakilah.

D_Y_H
hard to think now..
2.48pm, 8October 2008
Hari ini hari raya ke-7. Ikut statistik dah banyak dah kes kemalangan jalan raya. Ops Sikap tapi pengguna jalan raya tetap juga begitu. Tak pernah nak berhati-hati dijalan raya. Tak pun, ada pulak yang berhati-hati pun kena jugak. Macam mana tu. Itu di luar jangkaan. Kalau sudah takdir, malangkan tidak berbau. Jadi untuk tidak bau ia, berhati-hatilah dijalan raya.

Kesian sebenarnya dengar berita kemalangan ini, hari ini sahaja dengar berita kemalangan dekat bukit merah. Uisshhh.. kemalangan maut lagi itu. Innalillah, takziah buat keluarga mangsa. Sudah tersurat di loh mahfuz, matinya sebegitu. Jadi kepada pengguna jalan raya berhati-hati di jalan raya.

Dayah ni, cakap je sendiri pun kadang-kadang kalau dah on the road tu memang speed aja. Hahahaha.. melampau giler dayah ni sebenarnya. Tapi insyaAllah, tak lah speedy betul. Tak mcm my best friend, dia lagilah kalau boleh nak bawa 300km/hours.. siott je kan.. tapi dia mmg berangan aja. Moga hari ini, Allah memberi rahmat buatnya dan segala yang dilakukan akan di berkati.

D_Y_H
nak balik dulu la!!
6.01pm, 7 October 2007
Kesian je dayah tgk these two things. Tersimpan kemas sahaja dalam laci ni. Why? I don't know. I don't have the answer. If they were know... die lah. Hopefully, I will fulfill it.

Siot je.. ade ke dia gelakkan dayah pakai pink.. hampeh tol la dia tu... Sabar je la... ishhh. dia ni pun satu. Nasib baik bukan dua atau tiga. Kalau tidak lagi haru hidup aku. hahahahaha..

Back to perkara kesian tu. Dayah rasa maybe kena juga pakai la. Kesian, tawakal la. Guna je kan.. selagi halal guna aje la kan.

D_Y_H
dah nak beku dah ni...
4.50pm 7October2008