Poor myself!!

Assalammualaikum wbt,

Why poor.. sbb tiba2 aja diserang selsema dan panas badan. Aduhh!! Sakit yang tiba2 muncul dah seram2 sejuk dah badan ni. Minta2 la sekejap je ni.

Hari ini on the way, nak pi client. Telah berlaku kejadian yang mengejutkan saya. Dimana semua kereta di hadapan berhenti secare mengejut. Nampakla, kereta masing kurang dapat di kawal dengan baik sebab break suddenly. Saya pun salah dari pemandu yang terpaksa break secara mengejut. Mujur hari ini saya membawa kereta dengan agak sopan.. ala-ala perempuan melayu gitu... wahhhhh... perasan sekejap...

Nak di jadikan cerita memang saya break dengan agak rapat dengan kereta di hadapan (sebelum itu sempat saya puji kereta hadapan saya.. "cantiklah kereta ini") .. dalam situai cemas seketika itu sempat mata saya mengalih ke arah cermin pandang belakang.. nak tahu apa jadi... kereta belakang saya tu.. membawa dengan agak laju dan break mengejut jua. Di tindakan segera, saya telah memutar streng kereta ke arah kiri .. walaupun... kereta depan memang dekat dah sangat.. Mujur sempat mengalih, kalau tidak memang dah kena langgar dah belakang.. fuhhhh.. memang terkejut... Kak Khamza.. sempat lagi di pegang jari-jari saya.. hehehe.. saya x fikir apa masa tu.. nak selamat dari rempuhan sahaja.... Kejadian ini berlaku.. gara-gara ada eksiden di hadapannya... kenapa kejadian ini boleh berlaku:-

1. Kejadian berlaku di Highway Kesas .. highway beb.. dah nama pun highway.. semua orang bawa lajukan... bila tiba2 kena break mana tak mengejut..
2. Pemandu2 sekarang anggap highway adalah litar F1... macam saya lah.. hahahahhaha... gelak sendiri... memang pun... mujur ari ini baik sikit...sikit aja la...
3. Bawa kereta sambil berkhayal.. iyer... x ngaku la tu...

4.. ntah saya dah tak taw... fikir la sendiri yer...

ermm.. syukur Alhamdulillah .. saya tidak terlibat dalam kemalangan itu. Syukur dikurniakan kecerdikan akal dan kepantasan membuat pilihan. .. k la nak gerak dulu.. lapar gler... ni.. nak gerak pi beli makan.. sat lagi nak stay back kat opis ni... sian kat saya

D_Y_H
Mula rasa nak demam!!
8.21pm, 14 November 2008

0 comments: