Slider

Wednesday, April 30, 2008

Blk lewat ekoran keje dateline....

Kita balik lewat (utk pertama kali joint tam's masa dioffice) normally i went back late.. for time observation je.. paling lewat if not mistaken masa observation pun dlm kol 1.00am la... if kat opis never la nak balik lewat.. paling lama pun tahan kat opis dlm kol 9.00mlm.. today dah kol 11.05pm x de perasaan nak balik lg.. tapi sempat tulis blog... huhuhu.. ketandusan idea la pulak..

normal term utk dayah now.. hardisk hilang kawalan... hehehe.. such a funny word la.... how la.. 2morrow should be my holiday n study time n now kena bwa balik job... susahnyer la haii. sabar je la... ishhh.. den sbrnye nak balik dah ni... dah x leh concerntrate dah ni... tapi rajin bnor la si budak nor ni... x mau blk ke dia... den... ade la rasa mengantuk dah ni... lately selalu tidur x cukup je... mahu x hilang tumpuan hardisk gueh dibuatnya... ok la... biar den paksa budak ni.. nak kena juga balik.. ngantuk2 nanti bahaya bawa kete...

nak balik dah ler... Happy Labour Day!!!

D_Y_H
30Apr08, 11.10pm
Office sblh lrt.. sblh caltex ... dkt pjbt polis...

Server ni cari pasal ngan den tol!!!

Saje je.. server ni cari pasal... limited la no connection la... aleh2 keje den yg tertunggak mcm bill tertunggak.. sabar..sabar... sabar..

kurang idea la now... susah nak fikir... sgt sukar... hardisk mcm kurang memory... kena tambah nutrition ni... hola..hola.hola...

ok la.. nak sambung mengarang dan memberi idea... hehehe

Monday, April 28, 2008

...:::Something Sweet, Sour & Sadness:::...

Memory yg akan tertinggal dlm hati & memory .. malu sgt bila baca balik the massage.. but I dun know how i'm did it.. back to 4 years ago.. x silap mmg seharian jugak la memikir ayat nak buat.. hehehe. n it come out with :-

Assalammualaikum WBT...

iii... ermm.. *****... lama tak jumpa..
Still remember me.. mungkin dah tak ingat kot..
dulu kita satu sekolah *****.. saya kawan ngan
****

So..long time tak pernh meet ek...
mcm mana skrg sihat.. hopefully .sihatlaa..
bila ternampak.. ur *****..kat ****.. terpanggil
nak msgj.. ye la.. tetiba je nampak... terkejut
gakk... menambah kawan yg ada tak salahkan..

ok.. la
sampai sini dulu..
Assalammualaikum


The msg created on 05/18/2004 1:36 am...


YaAllah terasa merah pipi ni.. malunyer la haiii.. he never balas the massage only one day... once I posted one bulletin.. He wrote something for me... YaAllah masa tu hanya Allah yang tahu betapa gembiranya diri ini.. Melompat2 ... sweet sgt masa tu.. he said that i'm cute.. so happy.. n I wrote something stupid to reply his msg... memalukan siottt.. sampai ari ni dayah still remember.. can't lupa... but the sad story.. he never replies any msg after that.. after I found he has special... the sadness day that i ever had. that day i'm not remember when... hahaha.. biarlah menyakitkan hatikan... now nak ingt yg sweeterr je... sadness tak mau igt.. even now byk yg sadness from *****...... dah...dah... I can cry nanti... huhuhuhu... tapi pengakuan mmg lately selalu cry.. hailorrr.. napa la jadi sebegini... sabar je la.. nasib pandai kawal... but When I listen to some song la.. dia tetiba je mcm empangan pecah... hahahaha... betul2 kelakar.. bila teringat... like this morning... mmg ada dah genangan tu.. nasib x melimpah.... how important HE in mylife... frank speak.. IMPORTANT sbb spirit to study... that seriuos... that's why susah lupa... spirit tu pembakar smgt nak study become better n more better... mungkin ia akan jdi memory selamanya...



Sometimes something sweet like chocolate or candy can easily forgetten by us just like it melt in our mouth


D_Y_H
Malulah bila igt blk!!
7.08pm, 28aPr08, Batu 21/2



Buntu nyer...

Buntu...buntu..buntu... haiya... my mind had been blocked... susahnya kalau mind tak working ni.. haiya.. apa kes la ni.. naka buat one sentence pun buntu tahap tak ingat... die la.. if makcik minta nanti.. slow sgt la progress hardisk den ni.. nampaknyer kena tambahan nutrition bgi dia working dgn cemerlangnya.. nak bagi nutrition apa ek... punya buntu kepala den ni.. bila dah buntu ni.. mula la.. x boleh nak proceed job.. haisehh.. tolonglahhh mama!!

dlm kepala dah draft bagai2 bila jari jemari nak menaip draft in reality dia jadi kelu pulak my mind.. hantu kepala sepuluh betul la... sabar je la... is not easykan..
mcm fikir nak pi Cameron la.. ntah bila la dpt progress go kan.. memang nak sangat pi sana... dgn dgr adenya ROS UNGGU yang katanya RM10 70pieces... WOWWWW!!! sgt menarik hatiku.... biarlah nanti bonet tu penuh roses... i love it... i'll make sure I but them... yuhuuu.. tapi bila ek...

entah la.. ikutkan nak p masa my both sister here... tapi cannot la pulak.. revision class la pulak.. mmg sah la x boleh .. kena postponed la ni... haiyyaa.. dah lama sgt nak pi.. asyik x boleh je.. asyik kena postpone x bestnye... nak sgt pergi.. harap2 lepas ni.. lepas hardisk ni boleh function dgn baik.. dpt ilham bila nak p.. I really wanna have the PURPLE ROSESS

cantikkk ba... this roses... i love to see them... hope this year dpt pi....
Hope my sis can joint me.. I already minta permission my abah to borrow his car.. i want see strawbery also... kesiannya sama diriku.. permintaan diri sendiri yg x dpt2 ditunaikan lg.. hehehe...

Friday, April 25, 2008

Yahoo!!

Yahoo!! Today balik.. yes..yes.. tapi takut ler tak sempat nak siap.. but whatever it is.. i'll try my best to finished up it.



Tapikan.. esok ada exam.. banyak x baca lagi.. takutnyer... serius takut la weii.. malam ni x tidur la nampak nyer.... even this is only mock exam.. but then I not really ready exam about 1 month ++ lagi .. MasyaAllah benar-benar mengerikan ....

"Ya Allah moga-mogalah di permudahkan urusanku hari ini", Amin.

D_Y_H
Pearl View
8.19am, 25Apr08

Tuesday, April 22, 2008

awk!!

awk!! tlg kita awk!! awk!! kita sedih!! awk dia dah mula!!
awk apa kita nak buat!! kita sedih wak!!

akhirnya kwn ini yg jatuh merana, YA ALLAH KAU TABAHKAN LAH HATIKU MENGHADAPI UJIAN INI. SUNGGUH AKU TIDAK DAPAT MENGHADAPINYA. YA ALLAH KUATKANLAH HATIKU. TABAHKAN AKU.

D_Y_H putus harapan..
b continue the what he promised...
22 April 2008, 11:32pm

Monday, April 21, 2008

Ada sikit rasa geram!!

Tak taw dari planet mana dia muncul..
uishhh geram siot... kuat gler bukak lagu...
kalau aku fhm x per la jugak... ini tidak... x fhm sepatah pun...


ingtkan bunyi hp... rupanya pasang lagu... respect la other people... for those in office especially. If you want to hear radio or any song... please put on earphone. I understand if you office practice on open song while working.. but in my case we don't practice it. I dun mind if the song is slow but dia jdi bikin marah apabila no respect to other people.. too loud.... geram gler siot... dah la tu... bila tolak the kerusi till hit my back... terkejut taw tak... org tgh pikir2 cri idea leh hilang idea la weeiii... mujur la x duduk lama... dah rasa x syok jugak la bila nampak si makcik ni.. but the next day dia dah x masuk hahuhahuhahu... gembira.. rasa macam apa je if she was around there... she the only la yg mmg ada penyakit kediginan.. mungkin di lahirkan musim salji turun kut... perkara ni berlaku last weeks..

Friday, April 18, 2008

Bangkok trip!!

iiyaya!! Bangkok trip... after 4 months joint Tams.. i've been told we had trip to Bangkok.. iyaiyaya... best ohhh.... perkara tersebut berlaku bulan 2 lepas.. hehehe.. nak jd story taler... ari ni baru den dpt tgk gambarnye.. hehehe..

so here some picture ...
Just Arrive at Survanabumi Airport Bangkok (iyer..iyer btul ke namanya ni.. hehehe.. btl rasanya)

We eating..eating..eating....n eating...
with lady my lady boss and kak lida also dayang2... hehehe








with cute elephant... hahaha.. takut dlm hati sbnrnya...

Thursday, April 17, 2008

Apa dah jadi ni!!



Nak di jadikan cerita.. ntah mcm mana boleh terlayan perasaan masa drive. Rasa nak tergelak terguling pun ada. Tak taw napa leh jadi macam tu. Tersedu-sedu jugaklah di buatnya. Nasib x tinggal kesan. Kalau dak kes naya nak masuk kelas dengan kesan tangisan. Hahahaha... memang haru betul kehidupan gueh ni.




Suddenly, i was thinking and miss HIM a lot. Y la? Kasi susah je. But what to do, it strengthen my spirit somemore to work and study hard. Mdtest coming soon in the corner. Takut, of coz la.. mau tak takut ntah apa la aku nak jawab ni woiiiii!!!! Gila x ingat sekarang ni.. membuta.. sbb letih je... sengal tol la... sometimes I feel a bit lonely. Giler aaaar... x boleh terus-terusan cam ni.. study beb.. study ... matai la... dah byk den buat pelaburan ni nak main bab jantung pulak.. ini bikin panas.. adusss.. tapi mungkin sbb dah makin berusia la kot tapi kan sbnrnya x de la tua ... muda lagi ni beb.. apapun dlm hati ini takut sangat nak exam ni. lagi sebulan lebih je.. no prepartion at all.. mujur ada kak bel yg ajak join study group at least boleh la discuss itu ini sikit2.. she experiences + dulu pernah study overseas... teringin sangat nak rasa study overseas.. mmg la dulu study pun kena langkau laut tapi laut cina selatan je... dekat.. still dalam Malaysia.. InsyaAllah dengan izinNya nak jugak sambut master kat luar and dapat some experience from outside before deliver here. Ciayokk!!! Walau dlm hati ada rindu bersisa tapi dalam hati jua ada semangat yang kental untuk berjaya and lulus dengan jayanya dalam exam yang bakal menjelang selang sebulan lebih ni..


My passion while driving ... hahahaha.. yeye''aaa jee... hehehe... but dun mistaken bukan masa ni I cry.. this picture long time ago... ni all the way nak p shopping ngan my siste..
"aku mencari kekuatan dalam kelemahan"
"sampai bila aku bertanya.. sampai bila"
"ku harus mencuba.. bila lagi resah hatiku.. bilaa lagi" petikan dri lagu entah betul entah tidak hikhikhik.. arappnye betul la... hehehe..
D_Y_H
Malam yang mengantuk!!
11.26pm, 17th April 2008

Monday, April 14, 2008

Terkeliru ke apa??

Huhahaha... mmg rasa terkeliru dengan diri sendiri rasanya...
Ari ni bos ada call.. hahaha... dgn jahat impak maksimanya tak angkat call...
Tu kes cari nahas... memang cari pasal... Sbnr malas nak layan.. orangkan tgh cuti rehat...
Sibuk juga nak call.. emmm... benci tol la.. tak reti2 nak bagi orang duduk dendiam.. hampeh tol..

Apa yg dayah terkeliru.. huhuhu...
dah lama x guna bahasa keliru kan diri sendiri..
hoiya... dah terbiasa baca yg jiwang karut marut...
lama2 jg blank dgn ayat chentan... hahaha...
pas2 jumpa pulak seorang penulis pelik... hahaha
mcm terjumpa blk diriku yg hilang.. hahaha...
what a funny story...

mmm... i like to write.. but then.. cerita x pernah nak habis.. rasanya nak tulis dlm ni je la..
x pyh fening2 kepala nak letak mana.... put here je kan... senang cerita...
mmm... akan diusahakan...

biarlah.. keliru ke tidak ke..
whatever it is... ari ni... dah buat kuiz... dia kata apa tau..
You are surprisingly open minded person!! huhuhu open minded hehehe....
yap terorr la.. open minded ( dlm erti kata sebenar mmg pun)

ada 2 hari lagi seblum busy balik... mcm x besh je... tapi keje tetap keje kan....

Friday, April 11, 2008

Inside me!!

Hyaiii...







What is actually inside me.. mmm it is something secret. I do searching for perfect one. Perfect in term of my own judgement and phylosophy.. hahaha...funny.. but it's true... People might thing sometimes i'm not into it but actually i'm normal person like other. .. still stick with what I want in life.... it is very impossible.. but what to do.. I choose for it. Sad to say but I have to say the true. He is belong to somebody heart. Owh my god, first thing went i knew it.. it is really frustrated... but life must go on. I live with what I want now. Is that true. He want to end up. Went??? It is still a question, it is scary to hear it. But i dun't hav choice... but inside only Allah know.







My friends said i'm stupid. Yes, I know. But this is my way, i'm might sometimes too stick with my principle... why ya? Entahla... anywhere it is me!! Dun as why. Allah is giving the best to all. Redha dengan segala ketentuanya.







Sometimes, hati ni meronta-ronta sangat. Alhamdulillah, I still can stand. Remember what I want first. With the energy I won't be like i'm now. Syukur, he makes me become what i wanted to be. Thanks dear. It meant a lot to me. He is far...far...n..too far from me. When I come back here he go... I wanted to see him but failed. Almost a year, i'm here. But I never got even one second chances.... Sedey la pulak... hehehe... Whatever la kan... tapi x pe... as long as now I really know Dayah dah semakin matang dalam membuat keputusan no more childish... mmm... sometimes la.. I still cannot believe yang dah makin tua... wuawuawuaaaa... hai ya... still muda what... mmm...







whatever it is my lover now... is ... taraaaaa....









Dah dkt setahun dah umur dia... hehehe.. my lovely car... tq Abah for giving a very..very..very... good car... I love dis black car.. I go everwhere now dgn my lovely ni taw... hehehe... tomey kan dia.... hehehe...





It was very unforgettable experience driving this car. I loved toyota car so much just like my father do as well. He just bought new toyota... hehehe.. I tried drive that car also.. damm good. Now I just only need to things about my future carrier.. Car.. no need to thing... I already mine one.. It is all i wanted with my busiest job.. always travelling.. tired la... but what to do.. job.. kenalah kan.. latest.. after i'm coming back to office.. kena p bukit mertajam... for how long.. dun know yet.. I hope not so long coz... I need to travel every week come back.. dam costly n tired... but I have too...





Me yg x sembuh-sembuh lagi...

eh..eh... senget pulak kepala ni.. hehehe...
after landed...




Monday, April 7, 2008

ngeri tgk kulit sendiri!!

Time for rest now!! I hope I can get well soon. Penatla asyik lying on the bed je... I need something fresh to do.. tired la asyik macam ni.. nak buat apa2 pun letih je.. now dah 4 days.. it al most mcm nak sihat.. but dun know lorr..

Kulit ni dah mcm x rupa kulit dah...ngeri menegoknya... sana sini merah2...
mcm mana la nak bagi dia fresh mcm dulu....
mmmm... x cantik dah... adik kata lama nak sembuh... hukhukhuk... ni yg x bestt.... lama nak discover...

paling x best my mind keep on thinking my jobs... why la? I need rest la.. my mind pun nak rest? haiyooo... letih la... ari tu dpt migrain pun pasal keje la... asyik keje... keje...keje... nak rehat pun kena pikir keje.. letih... rasa macam nak cepat end up je...tapi bila fikir balik cannot be like that.. nanti dah keje sendiri lagi teruk... from now onwards la kena latih diri keje..keje..dan keje...

what ever now... dayah kena thinks how to cantikkan balik my kulit ni... YaAllah... cepat2 la hambaMu ini sembuh....